Sebastian Barnaś - Ponad Ograniczenia

19 września 2019

Sebastian Barnaś -  jeden z Maratończyków będących bohaterami akcji "Metr za Złotówkę" , ktory w Maratonie Warszawskim pokona 42km195 metrów dla Kuby Badowskiego.

Sebastian Barnaś to 31 letni mieszkaniec Krakowa, który związany jest z branżą IT. Prowadzi spółkę informatyczną pod marką TECHNOPARTNER zajmującą się wsparciem informatycznym dla przedsiębiorstw, a także dystrybucją sprzętów IT - LaptopyJakNowe.pl, dyrektor w organizacji BNI. Chcąc zmienić tryb życia na bardziej aktywny postanowił, przy pomocy fachowców-dietetyków popracować nad swoją dietą oraz zwiększyć swoją aktywność fizyczną.

Aby mieć większą motywację postawił sobie cel – dla wielu nie do przebicia – 42km 195m do pokonania w Maratonie Warszawskim. Sebastian postanowił pomóc swoim biegiem podopiecznemu Fundacji Dietering – Kubie Badowskiemu. Chłopiec cierpi na dystrofię mięśniową i potrzebuje kosztownej rehabilitacji.

„Serce biło mi jak oszalałe, byłem spięty – Sebastian wspomina pierwsze spotkanie z Kubą - Bo zobaczyłem młodego, ciężko doświadczonego przez los człowieka, przy którym własne problemy wydały mi się nieistotne. A który mimo choroby zaraża optymizmem, jest pełen życia.” Spotkanie z Kubą i jego rodziną dało Sebastianowi „kopa” do codziennego przełamywania „niechcemisię”.

Nie ma rzeczy niemożliwych. Samozaparcie, mobilizacja, upór to cechy, kierujące Sebastianem, które niewątpliwie pomagają osiągnąć wyznaczone cele.

Codzienne trudności pokonuje zawsze z uśmiechem i nieodłącznym poczuciem humoru. Jeśli podejmuje się czegoś to jest w pełni zaangażowany w działanie.

Życzymy wytrwałości i powodzenia!!!